Tampereen isosta K:sta saa aina välillä butternut squashiä eli voipähkinäkössiä. Tänään ruokalistalla siis kurpitsamuhennosta ja huomenna (jos sitä jää) loput pääsevät lasagnen täytteeksi. Voikurpitsa on erinomaisen herkullinen, pähkinäisen bataattinen kurpitsa.
Voikurpitsamuhennos (2-3:lle)
1 iso kurpitsa
3 porkkanaa
1 iso sipuli
2 dl kikherneitä, esikypsytettynä
3-5 valkosipulinkynttä
tölkki kookosmaitoa
currytahnaa
inkivääritahnaa
juustokuminaa
garam masalaa
muskottipähkinää
mustapippuria
(soijarouhetta kourallinen)
Kuori, kuutioi ja höyrytä kurpitsa lähes kypsäksi. Paista samalla viipaloidut porkkanat ja sipuli inkivääri- ja currytahnan ja muiden mausteiden paitsi valkosipulin kanssa toisessa kattilassa tai paistokasarissa. Lisää kurpitsa ja kookosmaito. Anna hautua, murskaa kurpitsanpaloja sen verran kuin jaksat. Jos nestettä on liikaa, lisää hiukan soijarouhetta. Lisää kikherneet viimeisenä, anna hautua jälkilämmöllä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti